Blauwe Bessen Taart

De blauwe bessen zijn rond deze tijd van het jaar niet aan te slepen in dit huis, gewoon omdat ik ze heerlijk vind en ze zijn supergezond

Dit recept heb ik uit een nieuw kookboek uit Duitsland, wat ik zelf altijd fijn vind aan de meeste recepten uit Duitsland is dat er vaak veel minder suiker inzit, dus proef je in dit geval de blauwe bessen veel beter. Toen deze taart klaar was en geproefd, bedacht ik dat er ook aardbeien of rode bessen gebruikt kon worden, dus maak ik deze zeker weten nog een keer, heb ook al blauwe bessen op suiker siroop gemaakt en rode bessen ook, daarmee word de taart wel zoeter maar dat is voor een keer niet zo erg.

Wat heb je nodig:

Voor het deeg:

200Gr bloem
1 ei
120 gr boter (ongezouten bertolli)
60 gr suiker
snufje zout

Voor de vulling:

400 gr blauwe bessen
1 ei
250 ml slagroom
2 eetl suiker

En verder:

Springvorm 24cm doorsnede (deze heb ik zelf niet dus was het 26cm)
boter om in te vetten

Bereiding deeg:

Voor het zanddeeg, de bloem op het aanrecht zeven.in het middel van de bloem een kuil maken.
ei in de kuil, boter in stukjes snijden en samen met suiker erbij, zout op de meelrand verdelen.
nu alles met de vingers tot een gladde bal kneden, in huishoud folie wikkelen en 30 min in koelkast laten rusten.
20140716_123658
20140716_124058
20140716_124618

Oven ondertussen aanzetten op 180 graden zetten (hetelucht op 160 graden)

Blauwe bessen voorzichtig wassen en goed laten afdruipen, daarna voorzichtig op schone theedoek leggen tot gebruik!

Bakvorm invetten en het deeg uitrollen op een met beetje bloem bestoven aanrecht. uitrollen en de lap in de bakvorm leggen en in tegen de rand goed aandrukken. met een vork de bodem inprikken.

20140716_132904

Blauwe bessen op het deeg leggen en gelijkmatig verdelen.

20140716_133143

De slagroom met ei en suiker roeren daarna over de bessen verdelen!

20140716_133241

Nu mag de taart de oven in voor 20\ 25 min

20140716_140230

Nu is de taart klaar, de mijne is wat lager als in het boek, maar ik heb een grotere vorm gebruikt, maar hij is netzo lekker!

20140716_180948

succes en veel plezier met dit recept!

Natascha

Laat een antwoord achter aan natascha Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.