Tomatensaus

De lekkerste tomatensaus die ik tot nu toe gemaakt heb.

Het recept wat hieronder staat heb ik in meervoud gemaakt, dus op de foto staat meer dan wat het recept aangeeft.
Heb zelf b.v 7 kilo tomaten gebruikt. 😉
Absoluut een favoriet van mijzelf en mijn vriend!

Wat heb je nodig?

2 kilo tomaten
2 rode pepertjes
1 a 2 takjes rozemarijn
3 a 4 takjes thym
6 / 8 middelgrote blaadjes verse salie
1 rode paprika
Zout
Peper
Bosje basilicum
Ovenschotel

Wat te doen:

Zet de oven aan op 200 graden ( heteluchtoven 180 graden )
Zelf zorg ik er altijd voor dat de paprika ontvelt is, dan word ie zoeter en krijg ik geen last van mijn maag.

20140817_203954
Boven open vuur ( gaspit) de paprika erop leggen en met een tang geregeld om en om zwart laten worden, zonder dat ie verkoold.
Na ongeveer 10 min is ie klaar en pak je de nog hete paprika in aluminiumfolie.
Was de tomaten en haal de steel aanzet eruit. (groene stukje, waar de tomaat aan de struik heeft gehangen)
Snij de tomaten in stukken en doe ze in een grote kom. De paprika kan nu ontvelt worden, snij hem open en haal de zaadlijsten eruit.

20140817_211824
Het velletje zou er nu zo vanaf geschraapt moeten kunnen worden met een mesje. Snij de paprika in stukken en doe hem bij de tomaten.
Was en snij de kruiden, haal voor uit de pepers de zadenlijsten, voor minder pittige saus. En snij deze ook in ringen,
Doe alles samen bij de tomaten hussel een paar keer om en doe ze in de ovenschaal.

20140817_195210
Doe er wat zout er peper overheen en zet de schaal ongeveer 45/ 50 min in de voorverwarmde oven.
20140817_21300020140817_213824
Doe nu de inhoud van de ovenschotel in een grote pan, doe op dit moment de basilicum erbij  en maak met de staafmixer een gladde saus.
20140817_214157
Hou je saus goed heet, en doe het in hete steriele flessen, zet de flessen op hun kop ,op een houten plank of handoek met een handoek eroverheen zodat het langzaam kan afkoelen.

20140817_220121
Of je weckt ze nog 20 min in een weckketel op 90 graden. De flessen niet geheel vast draaien, dat doe je nadat je ze uit de ketel gehaald hebt. Deze saus kan ook in de bekende weckpotten geweckt worden.

Deze saus kun je zeker 12 maanden bewaren op een donkere koele plek.

20140818_175103

TIP!  Voor spagettie saus , doe ik zelf gehakt rullen, 2 tenen uitgeperste knoflook erbij, 1 bakje gesneden kastanje champignons erbij. Pot met tomatensaus erbij ,
Verder op smaak maken met zout, peper en eventueel een theelepeltje suiker. Als je de saus te dun vind, wat binden met maizena papje.  Dit is snel en simpel.

Eet smakelijk!
Natascha

Laat een antwoord achter aan Angy Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.