Abrikozen chutney
Mooi recept voor heerlijk verse abrikozen chutney
Ingrediënten
750 gr rijpe abrikozen
250 gr uien
250 gr bruine suiker
200 ml azijn
1 appel
1 peper
1 stuk gember (ongeveer ter grootte van een walnoot)
1 eetlepel olie
½ theelepel kaneel
1 theelepel zout
Halveer de abrikoos en verwijder de pit. Het vruchtvlees in kleine stukjes snijden. De uien pellen en in kleine stukjes snijden. De appel halveren, het klokhuis verwijderen en in stukken snijden. De peper halveren, stengel, zaden en zaadhuis verwijderen en daarna in stukjes snijden. De schil van de gember verwijderen en daarna de gember raspen.
De olie in een grote pan verhitten en de stukjes abrikoos, appel, ui en peper samen met de gember aanzetten. Suiker, azijn, kaneel en zout toevoegen en alles aan de kook brengen. Daarna onder regelmatig roeren 40 minuten laten koken. Daarna de chutney nog een keer op smaak brengen.
Na 10 min
Na 20 min
Na 30 min
Na 40 min
220 ml potten schoonmaken, desinfecteren en verwarmen. De hete massa hierin gieten tot ca 1 cm onder de rand. De pot met behulp van klemmetjes, deksel en rubberen ring afsluiten. In een 90 graden warm waterbad 30 minuten laten inkoken.
Nu zijn ze klaar en laat ze buiten de weckketel afkoelen, deze hieronder zijn afgekoeld en de klemmetjes zijn er al af, , er nu een sissend geluid komen, dan is het vacuüm weg en
Is het niet meer lang houdbaar en moet diezelfde dag nog opgegeten worden.
Zet de potten nog minimaal 6-8 weken in een donkere koele omgeving weg, dan wordt de smaak nog beter.
Eet smakelijk!