Verse Hachee zonder pakjes
Hachee zonder pakjes, lekker vers!
Nu is het weer tijd voor stoofpotten en krijg er geen genoeg van in de winter!
Dit is een recept wat ik tegenkwam op het internet en het hier en daar aangepast naar mijn eigen smaak. Heel veel plezier ermee!
Wat heb je nodig:
3 uien
750 gram rib of runderlappen
50 gram roomboter
2 laurierblaadjes
5 kruidnagels
3 eetlepels rode wijnazijn
2 eetlepels appelstroop
1 pot goede runderfond
1 plak ontbijtkoek
Wat te doen:
Uien snipperen, niet te klein!
Dep eventueel vocht van de riblappen af en snij ze in stukken, zet nu een braadpan aan met de roomboter en braad het vlees in 10 min rondom bruin, als je teveel in de pan doet, dan kan er teveel vocht uit het vlees komen en bakt het niet bruin, dus in 2 keer braden in beter, fruit de ui nu 5 min mee. voeg de laurier, kruidnagel, rode wijnazijn, appelstroop en runderfond toe, het vlees moet net bedekt zijn met de fond, zo niet voeg dan een beetje water toe. in de braadpan 2 uur a 3 op een zacht vuur. wel af en toe roeren. na de 3 uur het ontbijtkoek erbij kruimelen en zo de saus iets binden.
Natuurlijk lekker met rode kool en aardappelen!
Eet smakelijk.
Natascha