Stoofpeertjes in basalmicosaus
Stoofperen net even anders.
Dit recept heb ik een jaar of 7 ontdekt en weer aangepast aan mijn smaak.
Hieronder zoals ik hem tegenwoordig maak. En mocht je ze niet meteen opeten, weck ze in een warmwater bad, 90 graden 30 min in een weckpot, geen jampot.!
Ingrediënten :
1 kilo stoofperen
1/2 biologische citroen, met schil en al.
Kaneelstokje of een halve theelepeltje kaneelpoeder
3 kruidnagels
Flinke scheut basalmicoazijn (ongeveer 7 eetl)
Suiker op smaak, de ene keer maak ik hem zoeter dan de andere keer, proef! En je weet het! 😉
Water totdat de peertjes onderstaan.
Meloenbolletjes maker
Schil en haal het klokhuis met de Meloenbolletjes maker eruit.
Snij de peren doormidden of in kwart, dat heb ik gedaan ivm ruimte in de weckpot, kan er lekker meer in.
Alles in de pan. Het kaneelstokje heb ik verkruimelt zo komt er ook in de weckpotten een stukje.
Breng aan de kook en laat ze zachtje koken 20 min ongeveer. Ze garen verder in de weckketel, ga je niet wecken, dan zul je ongeveer een 30 tot 45 min nodig hebben.
Zijn het grote stoofperen dan zal dit tussen de 1 en 2 uur zijn. In de gaten houden en af en toe met een vorkje prikken of ze gaar zijn.
Zo nu gaan de peren in de weckpotten met basalmicosaus erbij, citroen gaat er niet in, kaneel en kruidnagel, geen probleem. nog 30 min in een 90 graden warmwater bad.
Daarna zijn ze zeker nog een jaar houdbaar.
Hopelijk genieten jullie ook van mijn favoriete stoofpeertjes recept. Smakelijk eten!