Pompoentaart
Mini pompoentaartjes van verse pompoen
Had niet genoeg boter in huis om een flake crust te maken, maar heb een alternatief gemaakt met Digestive koekjes.
Hieronder de recepten.
Doe 125 gram Digestive koekjes in een kom en stamp ze tot fijne kruimel.
Doe er 5 eetl suiker en 1/2 theelepel kaneel doorheen.
Smelt 85 gr boter in een pannetje of magnetron, niet aan laten branden.
Doe de boter door de kruimel en suiker/kaneel mix
Vul de vormpjes en druk deze goed aan met een lepel.
Deze gaan 7 min op 190 in de oven.
Na 7 min
Laat ze goed afkoelen.
Deze bodem mix kan ook in een vorm van 20/23 cm gebruikt worden.
Maak nu de pompoenmix. Deze mix is voor 24 kleine taartjes, maar heb er zelf 14 gemaakt en een grote.
Halveer de ingrediënten gerust voor b.v alleen een grote taart.
Ingrediënten pompoenmix:
300 gr suiker
1/2 theelepel kaneel
1/8 theelepel nootmuskaat poeder
1/8 theelepel kruidnagel poeder
1/8 theelepel speculaaskruiden
2 eetl bloem
670 gram zachte roomkaas b.v monchoe
4 eieren
425 gr pompoen puree
60 gram zure room
1 theelepel vanille extract
1/4 amandel extract
24 mini taartbodems van Digestive koekjes
Slagroom voor garnering als de taartjes koud zijn geworden.
Kook de pompoen tot puree ineen klein beetje water.
Laat de puree goed afkoelen.
Doe de suiker, specerijen en bloem goed door elkaar.
Klop de roomkaas luchtig met een mixer.
Doe de eieren, afgekoelde pompoen puree, zure room, vanille en amandel extract erdoor.
En dan het mengsel van suiker en specerijen er ook doorheen mengen tot een glad beslag.
Vormjes vullen en 30 min in de oven op 175 graden bakken,
Ze mogen nog zacht zijn in het midden, af laten koelen en dan de koelkast in om ze verder koud te laten worden.
Garneer voor het serveren met een toef slagroom en een snufje kaneel.
Smakelijk eten!