Rode kool met appeltjes
Verse rode kool met appeltjes
De kolen hebben het goed gedaan dit jaar! Dus ook nu maar in geweckt. Kan ik de hele winter er van genieten.
2 middelgrote rode kolen
3 laurierblaadjes
1/2 theelepeltje kruidnagelpoeder
100gr bruine basterdsuiker
300ml appelsap
100ml water
100 ml appelazijn
5 goudrenetten
Kaneelpoeder
Snij de kolen doormidden en dan weer doormidden zodat je kwarten hebt.
Snij het witte dikke stuk eruit, en haal de eerste buitenste bladeren eraf.
Snij de kool in dunne reepjes met een scherp mes of snij ze met een mandoline in hele fijne reepjes.
Doe de kruiden en appelazijn, appelsap en water in een grote pan. Schil nu de appels
snij ze in stukken en bestrooi ze met kaneel
De appels mogen nu bij de rode kool in de pan.
Breng de pan aan de kook en kook het geheel zo’n 25 min.
Daarna gaat het in schone weckpotten en 120 min op 95 graden in de weckketel.
Af laten koelen en labels met naam en datum erop.
Als je het gaat opwarmen, minimaal 15 zachtje laten pruttelen en met een maïzena papje het vocht binden.
Smakelijk, heb er al 1tje op en hij is lekker appelig…