Augurkjes en Komkommers op Zoet – Zuur
Nog een paar variatie’s met augurkjes\komkommer
Heb dit keer het recept achterop de verpakking van het Vertegen inmaak kruiden gebruikt en ook weer aangepast naar eigen smaak! Hieronder een paar variatie’s met zowel augurken als komkommers
Heb dit jaar voor het eerst een leuke variatie van een komkommer waar ik nog niet eerder van had gehoord, mijn buurman gaf mij 2 plantjes en heb toen ik ze geproefd en er geen last van had, meteen een zakje besteld. ze zijn ook nog eens grappig om te zien. meestal geloven mensen het niet meteen dat het komkommers zijn. Soort True Lemon!
Wat heb je nodig:
1 liter inmaakzijn
1 liter water
5 gr inmaakkruiden
suiker
Heb er zelf nog Tumeric bij gedaan , dan word de kleur zo mooi en is ook nog gezond!
Steriele glazen potten en deksels
Wat te doen:
Breng alles behalve de Tumeric aan de kook, ondertussen de augurken en komkommers snijden in plakjes,blokjes of welke vorm je maar wilt.
Tumeric mag er nu wel bij, proef of de smaak goed is.
Augurkjes en komkommer in de potten en de hete azijnmengsel erover gieten, deksels erop en op zijn kop zetten, na 10 min omdraaien en minimaal 4 tot 6 weken donker wegzetten.
Smakelijk eten!
Natascha