Vijgen met sinaasappel jam
Heerlijke vijgen met sinaasappel jam en een scheutje Cointreau!
Aangezien onze eigen vijg dit jaar 3 vijgen heeft gegeven en ik toch iets met vijgen wou maken om bij een stukje brie op een cracker bij kaas te eten. of op een bruine geroosterde boterham. ben ik met dit recept aan de slag gegaan.
Wat heb je nodig:
1,5 kilo verse vijgen
Vruchtvlees van 2 sinaasappels
60 ml Cointreau
500 gr suiker
1/4 theel kaneel
1/4 theel zout
Wat te doen:
Was de vijgen in koud water en snij steeltje en kontje eraf. snij ze dan in stukjes van ongeveer 1,5 cm
Snij de schil van de sinaasappels en de partjes eruit.
Doe alle ingrediënten in een pan met dikke bodem en roer doorelkaar en laat deze een uur op kamer tempratuur staan. Af en toe omroeren.
Breng na een uur aan de kook op een medium vuur, als de suiker is opgelost zachtjes laten koken. af en toe roeren en zo ook de vijgen iets kapot maken met de houten lepel. blijf dit doen totdat de jam dikker word, dit kan tot zeker 35 minuten duren.
Zorg dat de potten ondertussen schoon zijn.
Vul de weckpotten , (randen goed schoon houden)en doe ze nog 20 min op 90 graden in de weckketel.
Veel plezier met dit recept!
Natascha