Boontjes in tomatensaus
Sperciebonen in tomatensaus!
Toch wel 1 van mijn favoriete recepten, om sperziebonen in te wecken, ook lekker om meteen op te eten!
Dit recept kan makkelijk vermeerderd worden, heb ik ook gedaan omdat onze boontjes oogst zeer goed was dit jaar!
Ingrediënten :
200 gram verse spercieboontjes
6 grote tros tomaten of andere tomaten
2 sjalotten
Snufje suiker als het geen hoogseizoen is.
1 takje rozemarijn of halve theelepel gedroogde (vers is lekkerder)
2 takjes tijm of 1 theelepel gedroogde ( vers is lekkerder)
1 laurierblaadje
Peper en zout
Bereiding:
Was de tomaten verwijder het kroontje, snij deze doormidden en verwijder met een lepel de zaden/pitjes, anders word de saus te waterig.
Maak de bonen schoon en snij te in stukjes van 3 a 4 cm
Snipper de sjalotten.
Stoof de sjalotten glazig in olijfolie en voeg danpas de tomaten toe.
Strooi meteen wat zout over de tomaten om sap vrij te laten komen.
Voeg de peper, laurier, tijm en rozemarijn op smaak toe!
Een snufje suiker kan geen kwaad, zeker als het geen hoogseizoen is, en de tomaten wat zurig zijn.
Voeg de boontjes toe en laat deze rustig 20 a 25 min sudderen
Weck ze daarna als je ze langer wilt bewaren nog 120 minuten in een waterbad van 100 graden.
Lekker met rijst en gegrilde kip
Smakelijk eten!