Peren in karamel siroop
Peren in karamel siroop
Dit recept heb ik pas ontdekt en is heerlijk, het is met gewone peren gemaakt, die nog niet helemaal rijp zijn.
Ook dit recept heb ik aangepast, en smaakt ook heerlijk.
Ingrediënten :
1 kilo vaste peren
2 citroenen
1 kaneelstokje
150 gram suiker
1 theelepel bruine basterdsuiker
75ml sinaasappelsap
500ml water
Pers het sap uit de citroenen
Schil de peren , snij de in kwarten en verwijder het klokhuis.
Meng deze met het sap van de citroenen in een kom.
Doe de suiker en basterdsuiker in een pan met dikke bodem en voeg 3 lepels water toe.
Laat dit doorkoken tot de suiker karameliseerd, (totdat de suiker een stroop vormt)
Dan mag er de sinaasappelsap bij en 500ml water( pas op met opspatten)
Voeg de peren, die gemengd zijn met het citroensap en kaneelstokje erbij.
Kook dit tussen de 4 en 7 min , het garen gaat in de weckpotten nog verder.
Vul de gesteriliseerde weckpotten met de peren en vul af met de karamel siroop. Zorg dat de randen goed schoon zijn!
Weck de peren 30 min in een waterbad van 90 graden.
Niet alleen mooi om te zien, maar ook erg lekker.
Smakelijk eten!