Pruimen-appel met kaneel en hazelnoten jam
Deze heerlijke jam moest ik gewoon weer maken.
Deze jam heb ik al eerder gemaakt en vond hem heerlijk, net als een paar vriendinnen, dus word het tijd om nog een paar potten te maken.
Wat heb je nodig:
750 gr pruimen
500 gr zure appels
1 theelepel kaneel
500 gr 1:3 geleisuiker (duitsland) of de nederlandse halfzoete geleisuiker van Gilse.
50 gr hazelnoten
Steriele jampotten.
Wat te doen:
Was de pruimen, ontpit ze en maak ze in stukjes.
Schil de appels en maak hiervan kleine blokjes.
Hak de hazelnoten en doe ze met het fruit, de suiker en kaneel in een pan.
Roer alles doorelkaar laat de jam 2 tot 4 minuten koken. op een koud bord , als de druppel niet uitloopt na 1 minuut. trek je vinger door de druppel en loopt deze niet terug dan is het goed. gebeurd dit wel, nog 30 sec koken en weer hetzelfde doen.
Doe de hete jam in schone potten en zet ze op de kop, na 10 min omdraaien en aflaten koelen.
Heerlijk tussen taart en natuurlijk op brood of cracker en in de yoghurt!
Smakelijk!
Natascha