Tomaten curry ketchup
Dit is de eerste kethup die ik gemaakt heb, vindt het persoonlijk meer een curry kethup dan gewone tomaten kethup. Vorig jaar was ie snel op en ben dit jaar weer aan de slag gegaan. En heb het recept wat aangepast!
Ingrediënten:
1 grote ui, gesnipperd
1 stukje verse gember ( 3 a 4 cm ) gesnipperd
3 tenen knoflook
1 geroosterde paprika
1 kilo verse tomaten in stukjes
15 cl rode wijn azijn
125 gram bruine basterd suiker
1 theelepeltje chilipoeder en 1 verse rode peper (zonder zaadlijst)
zout en peper
olijfolie
Rooster de paprika boven een pit op het fornuis totdat deze zwart en gaar/slap begint te worden, de paprika word hierdoor lekker zoet, laat hem even afkoelen en verwijder de zwart geblakerde vel, ook de zaadlijst eruit halen en snij in stukjes.
Doe in een steelpan olijfolie, ui, knoflook, chilipeper, gember en rode paprika en bak/fruit dit zachtjes zo’n 15 min, wel geregeld roeren.
Op smaak brengen met peper en zout. Proef nu vooral!
Dan de tomaten stukjes erbij, 50 ml water erbijen kook zachtjes totdat het voor de helft weer gereduceerd is.
Haal van het vuur en pureer de staafmixer – pas wel op!!! (Heel heet)
Roer alles door een fijne zeef zodat de velletje en pitjes achterblijven en doe de saus terug in de pan.
Roer de suiker en azijn erdoor en kook tot je de gewenste dikte hebt.
De kleur word nu echt een curry kethup kleur, omdat de kethup niet dikker werd, heb ik hem dit keer met een maizenapapje dikker gemaakt.
Giet in schone potten zet ze op hun kop, en laat ze nog twee weken staan. Wel weer omdraaien als ze iets afgekoeld zijn.
Smakelijk.
Natascha