Ananas-Bananen jam
Erg lekker en zeker zomers
Dit recept heb ik zelf bedacht en wou hem niet te zoet hebben omdat ananas en banaan dat ook al zijn.
Wat heb je nodig:
1 rijpe ananas 600gram was de mijne schoongemaakt.
900gr bananen zonder schil
1,5 zakje marmello nr2
250gr suiker
Sap van citroen
Wat te doen:
Schil de ananas, haal de kern eraf en snij hem in blokjes, dan in een kom.
Pel de bananen en snij ze in blokjes, doe het citroen samen met de bananen in een kom, waar de ananas al in zit en roer even om verkleuring te voorkomen.
Vermeng de suiker met de marmello en doe dit bij het fruit in kom en dek het af met folie.
Laat dit nu ongeveer een uurtje staan.
Maak nu het mengsel langzaam heet en laat het tot koken komen,(100 graden) op dit moment, doe de staafmixer erdoor om er een mooi glad geheel van te maken. Daarna weer aan de kook (103 graden) brengen en nog 1 minuut laten koken, eventueel schuim eraf scheppen.
Doe nu de jam in je schone potten en met de deksel op zijn kop wegzetten op een plank of natte handoek.
veel plezier met dit lekkere recept met minder suiker!
Natascha