Heerlijke sappige perziken op Siroop
Sappige Perziken op siroop
Wat een heerlijkheid zijn perziken op siroop, kan me herinneren dat ik als kind hier al dol op was en nog steeds ben. daarom nu ik zelf weck mag deze niet ontbreken in mijn vooraard kast.
Wat heb je nodig:
1 kilo perziken
500gr suiker
750 ml water
Wat te doen:
Breng een pan met water aan de kook om de perziken te ontvellen, snij de perziken in.
Als het water kookt de perziken (met een schuimspaan) 30 sec in kokend water doen en schrik ze daarna af onder stromend koud water. De schil kan nu gemakkelijk verwijderd worden.
Snij de perziken in tweeën en verwijder de pitten. nu kun je zelf kiezen of nog een keer doormidden of blokjes.
Het water aan de kook brengen en los hier de suiker in op.
Doe de perziken in de weckpot.Druk de perziken goed aan zodat er veel in de weckpot passen.
Giet nu de suikersiroop bovenop de perziken.
Sluit de weckpotten en zet perziken in een de weckketel , 20 minuten op 80 graden.
Dit zelfde heb ik ook met bosperziken gedaan!
Veel plezier!
Natascha