Tomaten saus pikant

Super makkelijk en zoveel lekkerder, pittige tomatensaus.

Ingrediënten:

1 bol knoflook
1 rode paprika
2 kilo tomaten
Verse kruiden,  bosje rozemarijn en tijm
2 bosjes basilicum
6 eetlepels olijfolie
3 rode pepers
Zout en peper

image

Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven 180 graden)
Verpak de bol knoflook en paprika met een beetje olijfolie in folie en zet ze in een overschaal in de oven voor 30 min, tot ze zacht en zoet ruiken. Daarna paprika ontvellen en zaadlijst eruit halen en knoflook uit de bol persen met een vork, dit zou makkelijk moeten zijn.

ontvel de tomaten door ze in te kerven en 1 min in kokend water te doen
dan direct in koud water en het velletje kan er afgehaald worden.

image

Snij ze in grote stukken en doe ze in een ovenschaal,

image

Doe de gesneden pepertjes,(2 zonder zaadlijst), knoflook, paprika gehakte kruiden (behalve de basilicum) erbij en zet in de oven voor 40 min.

image

Na 40 min uit de oven halen en in een pan doen samen met de basilicum en met de staafmixer tot een saus pureren. Op smaak maken met zout en peper.

image

image

Ondertussen heb je de weckpotten gesteriliseerd, schep daar de saus in en weck het in een grote ketel op 90 graden gedurende 30 min.

image

image

image

image

image

Ook lekker met courgette blokjes, , champignons etc.. of met gehakt als bolognese bij spagettie!

Geniet ervan deze is echt heel lekker!

Natascha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.