Abrikozenjam met vlierbloesemsiroop
Abrikozen met vlierbloesemsiroop
Nadat ik eerder dit jaar liters vlierbloesem siroop had gemaakt, dacht ik dat zou best eens lekker kunnen zijn met abrikozen! uiteindelijk is het geen jam geworden, ondanks dat het op de label staat! het is te dun gebleven, volgende keer wat extra pectine toevoegen! Als ik nu hetzelfde had gedaan als bij de Abrikozen met amandel en vanille jam dan was het vast goed gekomen. maar hier heb ik weer van geleerd en de saus is erg lekker op ijs, dus ook geen probleem. 😉
Wat heb je nodig:
1 kilo abrikozen
800 gram kristalsuiker (volgende keer maak ik hem met Marmello en geen suiker,vlierbloesem is al zoet zat)
50 ml vlierbloesem siroop
Wat te doen:
Dag 1
Was de abrikozen en en snij ze doormidden en ontpit ze!
Alles in een pan met dikke bodem en breng dit aan de kook, daarna in een aardewerkenschaal en dek af met huishoudfolie.
Dag 2
Haal het mengsel door de passeerzeef of gewone fijnmazige zeef, doe alles terug in de pan. nu zou ik omdat het oorsponkelijke recept te dun bleef pectine met wat diksap(appel) mengen en erbij doen.
Aan de kook brengen en blijven roeren totdat de juiste dikte is na ongeveer 1 min, testen of het dik genoeg is , op een koudbord een druppel doen en als deze niet meer uitloopt, dan is het goed! zoniet even een aantal sec doorkoken en opnieuw testen. Marmello gaat sneller, hou hier rekening mee!
Succes!
Natascha