Bietjes koken en schoonmaken

Hoe kook ik bietjes? Klik en je weet het.

image

Was de bietjes en laat zeker 4 cm steel eraan zitten anders”bloed” de biet bleekjes.
Als de bietjes koken,(geen zout erbij doen) geld de regel vers uit de tuin en niet te groot
30 min, (niet in prikken) Zachtjes laten koken.
Is de biet groter (ouder)dan varieert het van een uur tot zelfs 2 uur.

image

image

Nadat ze gekookt zijn, laat je ze even iets afkoelen en dan haal je zo het vel eraf.
Kun je gewoon met je (gewassen) handen doen of wegwerp handschoentjes aan 😉
Ook de wortel en steel kun je nu makkelijk wegsnijden.

Je kunt ze raspen en met een gesnipperd uitje weer opwarmen op smaak brengen met zout
of je maakt een heerlijk bietjes salade,
Dit ga ik er zo van maken!

Eet smakelijk
Natascha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *