Zoete Chilisaus

heerlijke huisgemaakte  zoete chilisaus

Dit recept is zo simpel en zo snel te maken dat je ze echt niet meer in de winkel koop!
In dit recept gebruik ik eigen gekweekte pepers, heb je deze soorten niet gebruik dan gewoon rode pepers, of experimenteer met andere soorten. Maar gebruik er dan 6 iplv 7.

Wat heb je nodig;

4 orange baby’s pepers
3 pointsetta pepers
6 tenen knoflook
2 eetlepels vers geraspte gember
120 ml rode wijnazijn
375 ml water
200 gram suiker
1/2 theelepel zout

Arrowroot of maizena om de saus te binden.
Lege steriele flesjes en bijpassende dopjes.

Wat te doen;

Maak de pepers vrij van de zaadlijsten en doe dit bij 1 niet.
Maak de tenen knoflook vrij van hun vellentje
Rasp de gember
Doe alles behalve de arrowroot of maizena in een keukenmachine/ blender of mix het met de staafmixer fijn, maar ook zo dat je nog wel iets van de pepers kunt herkennen.

Doe nu alles in een pannetje en breng het aan de kook, laat dit 5 min sudderen.
Maak nu van de arrowroot of mazena een papje ( 1 eetlepel op beetje water) en giet dit bij de chilisaus
En breng dit al roeren aan de kook, nu is het goed om in de steriele flesjes te schenken, draai de dop erop en laat hem afkoelen,
Etiketje erop en bij openen in de koelkast bewaren.

Heerlijk bij loempia’s,  hamburgers,  kip etc…..

image

Eet smakelijk!

Natascha 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *