Notenwijn

Groene Noten wijn, erg lekker en een beetje vergeten dat dit makkelijk zelf gemaakt kan worden.

Het recept voor deze notenwijn heb ik op een foodblog gevonden, maar op weckenonline.eu staat ook een recept die ik al geproefd heb, maar alcohol met meer als 90% percentage is niet makkelijk of heel duur om te kopen in Nederland, en helaas kom ik niet in Italië om daar wat mee te nemen.

Pluk de noten rond 24 juni (sint Jan) , prik met een stompe naald in de noot of er nog geen schil gevormd word, was zelf iets te laat dit jaar en sommige voelde ik al dat de schil begon te vormen rond de noot. dus volgend jaar probeer ik echt rond 24 juni te plukken.

hier is het simpele recept wat ik nu gemaakt heb.

Let Op!   Trek handschoenen aan, je loop anders een tijd met bruine vingers

20 groene gewassen noten, kapot geslagen in een schone plastic zak.

4 liter rode wijn

600gr suiker

liter (inmaak)brandewijn in een jerrycan. of gistingsfles

Doe alles in de jerrycan of gistingsfles

Af en toe schudden en de jerrycan of gistingsfles ontluchten, vooral in het begin!

notenwijn

Die staat nu voor een paar maanden koel in het donker. Tegen de tijd dat de walnoten zelf rijp zijn, kan de ‘port’ gefilterd en gebotteld worden.

Dan laat ik hem zelf nog liggen in de flessen en ga ik zo eind jaar, begin volgend jaar of misschien wel in de zomer proeven.

Veel plezier ermee!

Natascha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.