Waarom eigen gemaakte producten?

Waarom ik zelf ben begonnen met het maken van eigen deodorant, wasmiddel , wasverzachter , shampoo etc..

De meeste mensen die mij persoonlijk kennen die weten dat ik al jaren worstel met allerlei reacties op voedsel(vandaar de vele weck recepten) maar ook op blijkbaar, parfum, schuimende stofjes(cocamidolpropyl-betaine) , nikkel, kobalt, donkere haarverf (ja ik had al jaren mijn haar donker geverfd  en zo nog veel meer! Het grootste gedeelte van mijn leven heb ik een vervelende huid. De laatste jaren krijg ik onderhuidse ontstekingen en sinds 2 en half jaar af en toe een uitbarsting van exzeem! nou dan jeukt alles zo,n beetje!

De opmerkingen die je dan vaak ziet en sommige gewoon zeggen zijn b.v was je je zelf wel genoeg? Gebruik je wel de goede gezicht reiniging. zo frustrerend!!

Nu ben ik van beroep nagelstyliste en geef opleidingen en heb een groothandel en ik fiets en wandel graag in mijn vrije tijd. een aantal jaren geleden kreeg ik tijdens een fietstocht een allergische op mijn linkerhand, binnen een paar uur rood, blaren en het gekke was het jeukte niet! Toen ben ik naar de huisarts gegaan en doorgestuurd naar een goede Dermatoloog en ik wist dat er een Allergoloog ook in dat ziekenhuis zat.

Tegen de tijd dat ik daar terecht kon, wist ik dan is deze reactie weg en heb meteen foto”s gemaakt, toen ik zag dat mijn huid raar deed. Toen ik dus na weken bij de Dermatoloog kwam en ze mijn handen bekeek, ik was namelijk bang dat ik een allergie had ontwikkeld voor acryl vanwege mijn beroep! zei ze meteen dat is foto-toxieteit  of terwijl, een plant was tegen mijn hand aangekomen en door de zon, was deze reactie ontstaan, maar ze begreep mijn verontrusting en werd doorgestuurd naar de Allergoloog.

Nou dan ben je 2 bloedtesten,2 armen lek geprikt en 136 plakkers op mijn rug verder en blijk ik een allergie te hebben voor heel veel , behalve acryllaten!! pffff dat was een geruststelling maar wat nu?? Haar Toch maar naar blond gedaan, omdat Ilumen bij mijn haar niet pakt, terwijl dat het enigste zou zijn wat ik kon gebruiken als ik het donker zou houden.

Natuurlijk moest ik alles uitzoeken, met als gevolg, dat ik alles weg kon geven, of gooien, wat betreft, shampoo, douchespullen, wasmiddel, wasverzachter etc… sinds een paar maanden weet ik dat cocamidol propyl beatine ook in mijn tandpasta zit. grrrr was de enigste die ik lekker vond… dus ben ik begonnen met het uitzoeken om zelf dingen te gaan maken.

Als ze het vroeger deden waarom ik dan niet? nou er blijken dus hele grote groepen mensen  te zijn die nog meer intolerantie en allergische reacties te hebben. Nu maak ik een aantal maanden al zelf wasmiddel en wasverzachter, ook met de deodorant en shampoo ben ik aan het experimenteren.

En op dit stukje van mijn blog wil ik graag mijn bevindingen delen. Ik maakte voordat ik wist dat ik intolerantie ’s al vaker zalfjes, lippen balsem etc…  Deze zijn voor mijn huid geschikt en wil je zelf er iets mee doen, dan kan het natuurlijk altijd zijn dat je het aan moet passen omdat je huid er weer anders op reageert. enne niet geheel onbelangrijk, het kost wat om de eerste aanschaf te doen, maar uiteindelijk ben ik veel goedkoper uit! en dan kan ik daar weer andere leuke dingen voor doen. Laat ik meteen maar zeggen dat ik voor geen enkele website of link die ik noem, geld krijg en daarover geen gezeur wil krijgen. Ik doe dit omdat ik weet dat de meeste site’s in het engels zijn en met cups of ounce gewicht spreken , dus wil ik het gemakkelijk maken om het in het nederlands te zetten, maar alleen als ik er achter sta, niet zomaar!

Lees ze en veel plezier hier!

🙂 2015-03-19 12.52.58Natascha

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.