Rode bessen chutney

Eens wat anders dan jam! Lekker bij stoofvlees!

image

Ingrediënten :

500 gr geritste rode bessen
3 in ringen gesneden rode uien
2 eetl basalmico azijn
4 eelt rode wijnazijn
200 gram lichtbruine basterdsuiker
1 cm gember, geraspt
8 verse peperkorrels geplet
Zout

Alles in de pan behalve zout en peper, aan de kook brengen en dan op smaak maken met peper en zout.
40 min zachtjes laten pruttelen, wel af en toe roeren.

image

Na 20 min

image

na 40 min

image

image

Klaar! In schone hete potten gieten, niet op een stenen aanrecht zetten, maar op een houten plankt. de potten moeten wel gesteriliseerd zijn, bv door ze uit te koken, eerst met soda omwassen en dan nog in een pan met water laten koken. of in de vaatwassen te zetten, mijn voorkeur gaat naar eerst Laat hem zeker 8 weken in een donkere niet warme kast.0/kelder , daardoor wordt ie lekkerder,  als ie meteen gebruikt gaat worden, dan is deze nog een paar dagen houdbaar in de koelkast.

Lekker met stoofpot of met een varkenshaas.  Gegrilde kip!

Smakelijk eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *