Aardbeien basilicum jam

Gewone aardbeienjam al genoeg gemaakt? Dit is een verrassende combi.

Ingrediënten:

1,5 kilo aardbeien
2  citroenen
600 gram suiker 
25 gram pectine
15 takjes  verse basilicum

Bereiden:

Maak de aardbeien schoon. Grote exemplaren kun je halveren, maar laat kleintjes heel. Doe de aardbeien in een pan en voeg het citroensap toe. Breng onder af en toe roeren aan de kook. Voeg de suiker, goed gemengd met de pectine, toe en breng opnieuw, al roerend,  aan de kook. Voeg de takjes basilicum in hun geheel toe, zodat je ze er later weer uit kunt vissen. Laat de jam zachtjes koken tot de juiste dikte (testen op een koud schoteltje). Haal dan de basilicum uit de pan en vul de potten tot de rand met de kokendhete jam. Draai onmiddellijk de deksels op de potten en laat afkoelen.
image
image

image

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.