Pompoensoep Natascha style

Heftst tijd is pompoensoep tijd!

Dit blijft ook een topper, zo simpel en zo lekker!

    500 g pompoen
    1 ui
    1 teentje knoflook( of 2 als je gek op knoflook bent)
    1 groene peper of 1 rode als je echt van pittig houdt, wel zonder zaadlijsten.
    2 aardappelen middelgroot
    1 tomaat (meestal gaan er 3 in bij mij)
    1 blokje kippenbouillon
    2 takjes tijm
    125 ml crême fraîche
    2 eetl. olie
   

Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.

image

image

image

image

image

image

image

Schil de aardappelen en snijd die in blokjes.
Snijd de tomaat in stukjes.
Verhit de olie in een pan en fruit de gesnipperde ui, de knoflook en het gesnipperde pepertje 5 minuten op een zacht vuur.
Voeg 7 dl heet water toe, de pompoen, de aardappelen en de stukjes tomaat.
Voeg het bouillonblokje en de tijm toe.
Laat ongeveer 25 minuten zachtjes koken.

image

Pureer de soep met een staafmixer.

image

Op dit punt weck ik het soms nog in potten om extra te hebben door de winter! 30 min in een 90 graden waterbad. Dus geen creme fraîche er door doen als je gaat wecken.

image

Verwarm de soep met de crême fraîche al roerend op een laag vuur (niet meer koken)
Schep de soep in de borden

Geniet en smakelijk eten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.