Stoofperen in port
Dit is te lekker om niet te maken.
Ingrediënten :
1, 5 kilo kleine stoofperen
1 kruidnagel per peer
1 onbespoten citroen
1 kaneelstokje
2 stukjes foelie
350 kruimelkandij suiker of gewone suiker
700 ml port of zoete rode wijn
Dit recept komt van wecken.eu
Heb wel iets aangepast!
Schil de peren, laat ze heel met steeltje, of deel ze in vieren en verwijder het klokhuis.
Was de citroen en schil een dun laagje eraf, pers deze uit en doe een klein beetje door de peren, anders worden ze heel bruin.
De peren moet je nu zo dicht mogelijk tegen elkaar aan leggen in de weckpotten.
Doe de port, suiker, foelie, kaneel, kruidnagel en citroensap en schil in een pan en breng aan de kook, na een min koken kun je dit in de gevulde weckpotten bijgieten.
Als de weckpotjes gevuld zijn, dan gaan ze nog 1 uur en 20 min in de weckketel op 90 graden.
Als ze klaar zijn minimaal een week op een donkere plek neerzetten.
Eet smakelijk!