Stoofperen in port

Dit is te lekker om niet te maken.

image

Ingrediënten :

1, 5 kilo kleine stoofperen
1 kruidnagel per peer
1 onbespoten citroen
1 kaneelstokje
2 stukjes foelie
350 kruimelkandij suiker of gewone suiker
700 ml port of zoete rode wijn

Dit recept komt van wecken.eu
Heb wel iets aangepast!

Schil de peren, laat ze heel met steeltje, of deel ze in vieren en verwijder het klokhuis.

image

Was de citroen en schil een dun laagje eraf, pers deze uit en doe een klein beetje door de peren, anders worden ze heel bruin.

image

De peren moet je nu zo dicht mogelijk tegen elkaar aan leggen in de weckpotten.

image

Doe de port, suiker, foelie, kaneel, kruidnagel en citroensap en schil in een pan en breng aan de kook, na een min koken kun je dit in de gevulde weckpotten bijgieten.

image

image

image

image

Als de weckpotjes gevuld zijn, dan gaan ze nog 1 uur en 20 min in de weckketel op 90 graden.

Als ze klaar zijn minimaal een week op een donkere plek neerzetten.

image

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.