Stoofperen in blauwe bessen siroop

Verrukkelijk zo makkelijk! en zonder weckketel!

Als je dan toch bezig bent met inmaken en wecken, dan laat ik nu zien hoe je kunt inmaken en niet meteen de weckketel in hoeft te te doen.

Maak jam potten schoon, steriliseer ze in de oven een 30 min op 120 graden.
Deksel kook je even uit in een pan met water. 5 min.

Ingrediënten :

1, 5 kilo stoofperen
100 gr suiker
200ml bosbessen nectar
Water
Kaneelstokje

image

image

Schil de peren en doe ze door de midden en verwijder het klokhuis.
Doe ze in de pan bij de rest.

image

Breng het allemaal aan de kook en ze het daarna op een sudder stand.
2 uurtjes wel de deksel erop.

image

Na 2 uur vul je de nog warme schone potten, Let op! De randen moeten schoon zijn.
Zet ze 5 min op de kop en dan weer terug.

Zo zijn ze zeker nog 6 maanden houdbaar,  als ze al niet eerder op zijn.

image

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *