Rode kool met appeltjes

Verse rode kool met appeltjes

De kolen hebben het goed gedaan dit jaar!  Dus ook nu maar in geweckt. Kan ik de hele winter er van genieten.

2 middelgrote rode kolen
3 laurierblaadjes
1/2 theelepeltje kruidnagelpoeder
100gr bruine basterdsuiker
300ml appelsap
100ml water
100 ml appelazijn
5 goudrenetten
Kaneelpoeder

Snij de kolen doormidden en dan weer doormidden zodat je kwarten hebt.

image

Snij het witte dikke stuk eruit, en haal de eerste buitenste bladeren eraf.

Snij de kool in dunne reepjes met een scherp mes of  snij ze met een mandoline in hele fijne reepjes.

image

Doe de kruiden en appelazijn, appelsap en water in een grote pan. Schil nu de appels

image

snij ze in stukken en bestrooi ze met kaneel

image

image

De appels mogen nu bij de rode kool in de pan.

image

Breng de pan aan de kook en kook het geheel zo’n 25 min.
Daarna gaat het in schone weckpotten en 120 min op 95 graden in de weckketel.

image

Af laten koelen en labels met naam en datum erop.
Als je het gaat opwarmen, minimaal 15 zachtje laten pruttelen en met een maïzena papje het vocht binden.

image

Smakelijk,  heb er al 1tje op en hij is lekker appelig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *