Cake in de Pot

Ja het kan Cake inwecken! en smaakt heel goed!

Ook deze stond in een boek, en dacht dat wil ik weleens proberen, je kunt ze tenslotte tot een half jaar bewaren, dus altijd iets lekker als er visite komt. handig!

Wat heb je nodig:

250 gr ongezouten roomboter op kamer tempratuur
250 gr suiker
1 zakje vanille suiker (heb zelf een hele pot staan, gewoon een weckpot vullen met fijne kristalsuiker en vanillestaaf wat over is nadat het merg eruit is gehaald hierin doen en je hebt dan na een aantal weken , vanille suiker! wel elke keer je vanille erbij blijven doen, 1 staafje op 400gr suiker werkt niet, hoe meer vanille hoe beter! )

4 eieren
50 ml melk
250 gr bloem
snuf zout

extra nodig:

3 ingevette weckpotten (rechtmodel 500 ml)

Wat te doen:

Vet de potten in tot 2 cm onder de rand.

20140624_153922

Verwarm de oven op 180 graden, klop met de mixer de boter met de suiker, vanillesuiker en een snufje zout luchtig, klop nu 1 voor 1 de eieren erdoor en als laatste de melk!

Zeef de bloem boven de kom en meng tot een glad beslag, schep het beslag in de weckpotten, niet vol scheppen. het rijst nog! niet de deksels erop doen, is pas met het wecken!

20140624_161616

Bak de cakes in de voorverwarmde oven ca. 1 uur tot ze goudbruin zijn en gaar!

20140624_173130

Mocht de cake nu boven de rand zijn uitgebakken snij dan overtollig eraf! maak de rand goed schoon met een schone vochtige doek!

Zorg dat de rubberen ringen schoon zijn en vochtig houden tot gebruik!

Plaats nu de ringen en deksel met klemmen op de weckpot, zet ze in de ketel of op een doek in een pan, zorg ervoor dat ze tot 3/4 in het water staan. weck de potten 30 min bij 90graden, met de deksel op de pan, controleer de tempratuur als je geen ketel hebt geregeld! Na 30 min haal je de potten met een pottentang uit de ketel of pan en laat de op een natte doek afkoelen, als de potten volledig zijn afgekoeld verwijder dan de klemmen, bewaar de cake op een koele donkere plek.

Heb zelf citroenrasp erbij gedaan door het beslag en ze zijn heerlijk heb er al 2 opengemaakt van de 6 geweckte!

20140625_100208

Succes en eet smakelijk

Natascha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.