Bramen op brandewijn

Bramen op Brandewijn

Vorige week kreeg ik zomaar een aantal kilo’s bramen en aangezien ik tot laat moest werken, en de vruchten al wat snel achteruit gingen i.v.m het warme weer, en de dag ervoor, veel regen.
Toen dacht ik en nu? Als ik jam wil maken of sap, dan ben ik nog uren bezig, potten schoonmaken, de goede vruchten eruit zoeken en ik was pas na 22:00 klaar. nu had ik een tijdje geleden een vriendin gevraagd of ze van die mooie grote weckpotten uit Frankrijk mee zou nemen, en heb er nu 6 van 2 liter staan, die zo mooi zijn om te zien dat ze gevuld moeten worden. en deze bramen waren precies genoeg om ze op brandewijn te zetten. Heb ook nog 200gr op rum en kaneel gezet, is een probeersel….

Wat heb je nodig:

Verse bramen, zoveel dat je pot tot over de helft gevuld is, weet niet presies hoeveel ik er in gedaan heb. 😉
7 dl brandewijn
Suiker siroop (verhouding 500 ml water en 600 gr suiker)
2 liter weckpot

Wat te doen:

Bramen schoon wassen en laten uitlekken tot gebruik op theedoek.
Suikersiroop maken, water en suiker aan de kook brengen en 5 min zachtjes laten koken.
De bramen in de gesteriliseerde pot doen en brandewijn erop schenken, bij mij was dat de hele fles 🙂
Suikersiroop erop gieten tot max punt. staat op de pot, is ongeveer 2 cm onder de rand.
Pot sluiten voorzichtig een paar keer omschudden en zo de brandewijn en suikersiroop mengen.

20140723_084627_resized_1
Nu mag de pot de kelder of koele donkere plek staan tot de kerst.
lekker met vanille ijs en zeker niet voor de kleintjes

en de rest kun je gebruiken als likeurtje, wellicht dat er nog wat suiker bij moet, maar dat is een kwestie van proeven en bepalen hoeveel je er bij wilt doen!

smakelijk!
Natascha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.