Blauwe bessen confituur met vanille

Blauwe bessen jam met vanille, lekker en met minder suiker.

20140714_192622

Dit is ook een recept uit een duits boek en ook weer met minder suiker.

Wat heb je nodig:

1 kilo blauwe bessen
500 ml sinaasappelsap
1 vanille stokje, doormidden gesneden en merg eruit gehaald
500 gram supergeleisuiker 3:1 (haal ik ook in duitsland) je kunt ook marmello kopen en met diksap erbij doen, goed de gebruiksaanwijzing lezen, er zijn 2 soorten marmello te koop. 1 met weinig suiker en 1 zonder suiker.

Sterille potten, stuk of 6 a 350 ml

Wat te doen:

Bessen wassen en op thee doek laten drogen.
In een pan de bessen,sap,vanille en geleisuiker door elkaar roeren.
De inhoud van de pan aan de kook brengen en na 3 a 4 minuten kijken of de confituur al dik genoeg is,
op een koud bord druppel en loopt het niet uit, bij het recht houden van het bord, dan is het goed, anders nog even koken en weer testen of het dik genoeg is
, zet de schone potten klaar om te vullen, randen schoon, deksel erop, op zijn kopzetten op een handdoek en na 10 min weer omdraaien.

veel plezier en eet smakelijk!

Natascha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *