Kwetsen Confituur met walnoten
Heerlijke kwetsenconfituur met walnoten en Kirsch
Wat doe je al je minstens 25 kilo kwetsen/pruimen hebt gekregen, dan ga je aan de slag en maak je van alles, dit heerlijke recept moest ik gewoon maken en komt uit een favoriet confituur boek van mij.
Heb het dubbele aantal ingredienten in dit recept gebruikt, behalve de walnoten.Hieronder het orginele!
Wat heb je nodig:
1 kilo schoongemaakte kwetsen/pruimen
800 gr suiker
Sap van een citroen
2 kaneelstokjes
2 anijsterren
1 mespuntje nootmuskaat
2 kruidnagels
0,5 dl kirsch
100 gr gehakte walnoten, pak wel verse noten, oudere noten hebben vaak een bitter velletje! heb zelf een bakje zonder vellentje uit de winkel gehaald.
Wat te doen:
Was de kwetsen/pruimen , snijd ze doormidden en verwijder de pitten.
Meng in een schaal de vruchten met de suiker, citroensap en de specerijen.
Dek de schaal af en laat deze 6 uur staan op een koele plaats weken.
Na 6 uur, Doe het mengsel over in een confituurpan, breng het aan de kook en schuim af, laat het mengsel, 10 minuten koken tot het dikker word en de kwetsen glazig.
Verwijder de kaneel en anijsterren, voeg de walnoten en Kirsch toe.
Nog even aan de kook brengen.
Vul de Steriele potten met de hete confituur, zet op de kop en laat 10 min rusten, daarna rechtop
verder af laten koelen.
Veel plezier met dit lekker recept!
Natascha