Kwetsen Confituur met walnoten

Heerlijke kwetsenconfituur met walnoten en Kirsch

Wat doe je al je minstens 25 kilo kwetsen/pruimen hebt gekregen, dan ga je aan de slag en maak je van alles, dit heerlijke recept moest ik gewoon maken en komt uit een favoriet confituur boek van mij.
Heb het dubbele aantal ingredienten in dit recept gebruikt, behalve de walnoten.Hieronder het orginele!

Wat heb je nodig:

1 kilo schoongemaakte kwetsen/pruimen
800 gr suiker
Sap van een citroen
2 kaneelstokjes
2 anijsterren
1 mespuntje nootmuskaat
2 kruidnagels
0,5 dl kirsch
100 gr gehakte walnoten, pak wel verse noten, oudere noten hebben vaak een bitter velletje! heb zelf een bakje zonder vellentje uit de winkel gehaald.

Wat te doen:

Was de kwetsen/pruimen , snijd ze doormidden en verwijder de pitten.
Meng in een schaal de vruchten met de suiker, citroensap en de specerijen.
Dek de schaal af en laat deze 6 uur staan op een koele plaats weken.20140807_202002

Na 6 uur, Doe het mengsel over in een confituurpan, breng het aan de kook en schuim af, laat het mengsel, 10 minuten koken tot het dikker word en de kwetsen glazig.

20140807_203425

20140807_203845
20140807_203901

Verwijder de kaneel en anijsterren, voeg de walnoten en Kirsch toe.

20140807_203919

20140807_210243

Nog even aan de kook brengen.

20140808_090750
Vul de Steriele potten met de hete confituur, zet op de kop en laat 10 min rusten, daarna rechtop
verder af laten koelen.

Veel plezier met dit lekker recept!

Natascha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.