Pruimenjam met Rode Port

Lekkere jam met volle smaak!

Deze is ook het zeker waard om te maken. heerlijk met rode port erdoor!
Simpel en makkelijk te maken.

Wat heb je nodig:

1250 gr pruimen
50 ml rode port
500 gr geleisuiker 1:3 (duitland) of van van Gilze geleisuiker speciaal minder zoet

Steriele potten

Wat te doen:

Was de pruimen en ontpit en halveer ze.
Meng ze met de suiker en breng het geheel langzaam aan de kook in een pan met dikke bodem.
Als het kookt 2 minuten doorkoken en dan de prot erbij even meekoken en vul de steriele potten.
Zet de potten op zijn kop en na 10 minuten weer omdraaien en aflaten koelen.

20140809_155136

Veel plezier met dit recept.

Smakelijk!

Natascha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.