Appel- Pruimen Relish met speculaaskoek kruiden

Lekker voor de herfst op pannenkoeken of met een stevig kaasje.

Het einde van de pruimen dit jaar is in zicht, dit recept is een probeersel, maar is ondertussen gemaakt en smaakt heel lekker,

Wat heb je nodig:

1 kilo pruimen
1 kilo moesappels
6 uien
3 theelepels speculaaskoek kruiden
10 eetlels water
200ml framboosazijn
850 gr licht bruine basted suiker
sap van 1 citroen

Wat te doen:

Was en ontpit de pruimen, schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in stukjes.
Pel de uien en snij ze in dunne ringen.

20140811_201953

Doe het fruit, de uien,citroen sap, water en speculaaskoekkruiden in een pan met dikke bodem en laat deze met de deksel erop aan de kook komen en laat hem 10 minuten zachtjes tot moes koken.
Deksel mag eraf en doe de aijn en suiker erbij.

laat het nu nog ongeveer 10 min zachtjes koken en proef of het niet te zuur is. hij moet friszuus en zoet smaken.

Vul nu de steriele potten en ze kunnen zeker tot een jaar bewaard blijven op een donkere koel plek.

Veel plezier met dit lekkere recept!

Smakelijk
Natascha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *