Vers gemaakte Appelmoes

Heerlijke frisse appelmoes met een beetje kaneel
De appels heb ik gekocht bij een boerin in de betuwe, het is een lekkere frisse appel.

Hiervan heb je 2 kilo nodig, wassen schillen en in blokjes snijden, hup de pan in!

image

Hierbij doe je een klein beetje water en het sap van 1 citroen, ongeveer 100 gr suiker, dan nog een half theelepeltje kaneel en aan de kook brengen, wel goed roeren!

image

Ongeveer 15 min laten pruttelen,  wel af en toe roeren anders kan het aanbranden. De ongeveer tijd ligt aan de appels en of er stukjes in mogen blijven zitten, je kunt ook nog even de staafmixer erop zetten.

image

Giet of schep de appelmoes in schone potten en zet ze nog 30 min in een warm waterbad (90 graden)
Dan is het een jaar houdbaar, eenmaal aangebroken in de koelkast binnen een paar dagen opeten.

image

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *