Peren in karamel siroop

Peren in karamel siroop

Dit recept heb ik pas ontdekt en is heerlijk, het is met gewone peren gemaakt, die nog niet helemaal rijp zijn.

Ook dit recept heb ik aangepast, en smaakt ook heerlijk.

Ingrediënten :

1 kilo vaste peren
2 citroenen
1 kaneelstokje
150 gram suiker
1 theelepel bruine basterdsuiker
75ml sinaasappelsap
500ml water

Pers het sap uit de citroenen
Schil de peren , snij de in kwarten en verwijder het klokhuis.

image

Meng deze met het sap van de citroenen in een kom.

Doe de suiker en basterdsuiker in een pan met dikke bodem en voeg 3 lepels water toe.

image

Laat dit doorkoken tot de suiker karameliseerd, (totdat de suiker een stroop vormt)

image

Dan mag er de sinaasappelsap bij en 500ml water( pas op met opspatten)

image

image

Voeg de peren, die gemengd zijn met het citroensap en kaneelstokje erbij.

image

Kook dit tussen de 4 en 7 min , het garen gaat in de weckpotten nog verder.

image

Vul de gesteriliseerde weckpotten met de peren en vul af met de karamel siroop. Zorg dat de randen goed schoon zijn!
Weck de peren 30 min in een waterbad van 90 graden.

image

Niet alleen mooi om te zien, maar ook erg lekker.

Smakelijk eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *