Ingemaakte augurken met Dille

Ingemaakte augurken met dille

Vorig jaar met succes een paar potten zoetzure augurken gemaakt, dit jaar wil ik een paar andere recepten proberen, waaronder degene die ik nu erop heb gezet.

Dit recept heeft tijd nodig dus is niet even gedaan, maar ook niet moeilijk. ben heel benieuwd naar het eind resultaat.

Wat heb je nodig:

3 gesteriliseerde potten van 500 ml of meerdere kleinere

1 kilo augurken
5 eetl fijn zeezout
1/2 eetl mosterdzaad
1/2 wittepeprbollen
400 ml water
600 ml witte wijn azijn
5 eetl suiker(proef tijdens het koken of het genoeg zoet is, eventueel 1 eetl extra of naar smaak)
verse dilletakjes

Wat te doen:

Was de augurken goed schoon doe ze in een grote kom en schrob ze met 3 eetl zout.
zet ze nu koel weg. b.v kelder en laat ze 12 uur staan.

20140725_205626

Spoel na 12 uur de augurken goed af met koud stromend water.
Snij de augurken in schijfjes of je laat ze heel.
Zet de schone geseriliseerde, glazen potten op een vochtige theedoek.
Doe de augurken met het mosterdzaad en de peperbollen in de potten.

Breng het water met de azijn en de rest (2 eetl) van het zout en de suiker aan de kook en laat dit 5 min koken. (even een toevoeging, heb ondertussen dit recept gemaakt en 2 eetl zout is echt veel te veel, heb geproefd en vind het niet lekker, dus heb ik meer suiker toegevoegd om het meer mijn smaak te maken. conclusie proef je azijn mengsel, is het lekker dan word ie beter, zoniet, pas het nog aan tot je het lekker vindt. 🙂

Giet de hete vloeistof over de augurken.
Steek de dille bij de augurken in de potten.

Laat nu nog minimaal een aantal weken intrekken, zet de datum erop, ze zijn tot een jaar houdbaar!

20140728_122038

Smakelijk eten en veel plezier met dit recept!
Natascha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.