Zoet zure augurkjes

Zo makkelijk te maken, verse augurkjes in zoetzure kruidige azijn.

image

Verse augurken en een gele courgette, goed wassen en snij deze in blokjes.

image

500ml water en 500ml inmaakazijn in een pan doen samen met een goeie 3 eetl inmaak kruiden, doe er eerst 4 eetl suiker bij en proef of je het zoet genoeg vindt,( het zure moet nog wel geproefd worden en soms gaan er bij mij 6 eetl door, ligt dus helemaal aan je smaak.) Het geheel aan de kook brengen.

image

Blokjes augurkjes en courgette erbij doen en zachtjes laten pruttelen,  niet hard laten koken!
2 thee lepeltjes tumeric (optie) erbij doen.
Als ze nog groen maar al bruine verkleuring krijgen in hete gesteriliseerde potjes doen,
Zorg dat de potjes helemaal vol zitten en met een zeefje de kruiden er ook bij in scheppen.
Direct dicht draaien en op zijn kop op een houten plank of handdoek! Na 10 min omdraaien en verder laten koelen.
2 maanden laten staan en dan genieten, op een sandwich, nasi, bami etc..

Eet smakelijk!

image

image

image

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *