Heerlijke sappige perziken op Siroop

Sappige Perziken op siroop

Wat een heerlijkheid zijn perziken op siroop, kan me herinneren dat ik als kind hier al dol op was en nog steeds ben. daarom nu ik zelf weck mag deze niet ontbreken in mijn vooraard kast.

Wat heb je nodig:

1 kilo perziken
500gr suiker
750 ml water

Wat te doen:
Breng een pan met water aan de kook om de perziken te ontvellen, snij de perziken in.
Als het water kookt de perziken (met een schuimspaan) 30 sec in kokend water doen en schrik ze daarna af onder stromend koud water. De schil kan nu gemakkelijk verwijderd worden.
Snij de perziken in tweeën en verwijder de pitten. nu kun je zelf kiezen of nog een keer doormidden of blokjes.
Het water aan de kook brengen en los hier de suiker in op.
Doe de perziken in de weckpot.Druk de perziken goed aan zodat er veel in de weckpot passen.
Giet nu de suikersiroop bovenop de perziken.
Sluit de weckpotten en zet perziken in een de weckketel , 20 minuten op 80 graden.

20140729_104554

Dit zelfde heb ik ook met bosperziken gedaan!

20140729_104647

Veel plezier!

Natascha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *