Tomaten Chutney

Pas ontdekte Tomaten chutney, smaakte al lekker in de pan dus word alleen maar lekkerder

Heerlijke Tomaten chutney met appel, waardoor ie fris is er overal bij past, kip, rollade, op brood, bij pittige kaasje. jammer dat ie nog een paar maanden moet staan.

Wat heb je nodig:

1,6 kilo rijpe tomaten (800 gr schoongemaakt gewicht)
450 gr uien (400 gr schoongemaakt gewicht)
600 gr appels ( 500 gr schoongemaakt gewicht)
3 dl witte-wijn azijn
180 gr kristalsuiker
90 gram rozijnen
1 theel zout
1 theel gemberpoeder
mespuntje cayennepeper
2 geplette kruidnagels

Wat moet je doen:

Ontvel de tomaten door ze in een pan met kokend water, dan meteen laten schikken in koud water en pel ze. Snij ze doormidden en verwijder het zaad , snij in grove blokjes.
Pel de uien en snij ze fijn. schil de appels en ontpit ze, dan nog in blokjes snijden.

Doe de tomaten, appels en uien in een pan, omroeren en de rest van de ingredienten erbij doen.
Breng dit aan de kook en laat dit 45 min sudderen op een laag vuurtje, totdat het dikker word, wel af en toe roeren.

als dit alles voldoende is ingekookt en er geen vocht meer bij zit, doe je het in steriele weckpotjes , dek de potjes af met een handdoek.

20140714_192703

Minimaal 2 maanden laten staan op een donkere plek voor dat je hem gaat eten. word ie lekkerder van.

Smakelijk

Natascha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *